[center]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اخواتى فى الركن الجميل وحشتونى كتير كتييييييييييييييييييييييييييييييير جيت وجبت معايا عجينه البف باستيرى على اصولها من مطبخى طبعا انا بموت فى الكرواسون والباتيه واى حاجه بالعجينه المورقه ومن زمان نفسى اعملها واتقنها وتبقى زى الجاهزه بالظبط وشكل الطبقات واضح وكمان رقيق وهش زى مابنشوف الكرواسون كده فبدأت اجمع معلومات عن العجينه من منتديات اخرى وبدأت اركز فى الشرح والتفاصيل وقررت اعملها من مطبخى مع بعض اضافاتى حتى تظهر لمستى فى الموضوع وعملتها ونجحت جدا جدا جدا وكل ما اكون زهقانه ومش لاقيه حاجه اعملها ادخل المطبخ واعملها ولما انتهى منها اضعها فى الفريزر وممكن تفضل فيه لمده شهر اى وقت اطلعها واشكلها يالله معايا نبدأ العمل
عجينه الباف باستيرى
عجينه معقده تحتاج لتركيز وصبر ووقت كمان يجب ان تكونى هادئه وانتى بتنفذيها حتى لا تملى هى فعلا صعبه ومعقده لكن النتيجه مشرفه جدا باذن الله تعالى مقادير العجينه 3 اكواب طحين 2 كوب زبده غير مملحه ثلاث ملاعق طحين (سنستخدمهم مع الزبده) كوب الا ربع حليب دافئ 2 ملعقه كبيره سكر ذره ملح نصف كوب ماء دافئ ملعقه كبيره خميره ثلاث ملاعق كبيره زبادى (انا استخدمت هذا الكوب كعيار للزبده والطحين كمان )
اول حاجه نعملها نذوب الخميره والسكر فى الحليب الدافئ ونتركه فتره حوالى عشر دقائق حتى تتضاعف وتتفاعل الخميره ونضيف 3 اكواب الطحين على دفعات ونعجن ونضيف نصف كوب الماء الدافئ والزبادى ونعجن الى ان تتشكل لدينا عجينه ملساء نتركها حوالى ساعه تخمر فى مكان دافئ
واثناء اختمارها نفعل الاتى (ارجو التركيز فى الخطوات )
نضع الزبد فى العجان وتكون لينه ونضيف 3 ملاعق الطحين على الزبده ونشغل العجان لتطريتها
نضع الزبده على ورق مشمع هكذا
ونضع فوق الزبده ورق مشمع بحيث يكون الجزء اللامع والناعم ملاصق للزبده ونفرد بالنشابه هكذا
وندخلها التلاجه حتى تتماسك فقط ولا تجمد حتى لا تتكسر وتقطع العجين
وبعد اختمار العجينه نضعها على الطاوله ونضربها باليد حتى يخرج منها الهواء ونضعها فى كيس فى التلاجه حوالى ربع ساعه (حتى تكون بارده وتحافظ على بروده الزبده ولا تسيح) نخرجها من البراد ونفردها هكذا
نأتى بالزبده ونضعها عالعجين وننزع عنها الورق هكذا
ونغلق العجينه هكذا ومن كل النواحى
ونفرد العجين بالنشابه جيدا ونبدأ بطى العجين هكذا (ممكن تشوفى الزبده بتخرج من العجين وده عادى استمرى فى الفرد على ان يكون فى اتجاه واحد وليس بطريقه رايح جاى
ونقوم بطيها هكذا ايضا
نضعها فى كيس وندخلها التلاجه حوالى نصف ساعه حتى تجمد الزبده مره اخرى
ونخرجها من التلاجه ونفردها مره اخرى هكذا
ونقوم بطيها مثل الساندوتش هكذا وندخلها مره اخرى التلاجه لمده نصف ساعه
وبعدها نخرجها وهنا وفى هذه المرحله نرش طحين عالطاوله ونفرد العجين (لان الطبقات ستبدأ تظهر وحتى لا تلتصق فى الطاوله)
تكرر هذه العمليه نثنى الطبقات ونضعها فى الثلاجه وهكذا الى ان تكون المحصله حوالى ست مرات تقريبا لف للعجينه وفى اتجاه واحد كما قلنا حتى لا تتداخل الطبقات وفى هذه الحاله لن ينتفخ العجين فى الفرن
طبعا انا عملت منها باتيه ودانيش وعملت كمان جاتوه الميل فى بس بما ان هذه الاشياء تعد من الحلويات يبقى ان شاء الله انزلها فى ركن الحلويات وباذن الرحمن تحوز على اعجابكن اخواتى انا عملت العجينه مره اخرى فجربت اعملها بدقيق بالنخاله او كما يسمى دقيق البر ونجحت جدا وكان طعم المعجنات راااااائع حوريكم صنف عملته بالدقيق ده قمت برق العجينه جيدا جدا جدا جدا وبعدبن قطعتها على شكل دوائر ورصيت الدوائر هكذا كل داءره فوق الاخرى كما هو موضح ووضعت حشوه مكسرات وممكن تضعى جبنه او تمر او اى حشوه
نقوم بثنى الدوائر هكذا ونلصقها بماء خفيف او لبن
وسيكون الشكل على هيئه ورده
انا عملت كميه صغيره فقط لتشاهدوا الطريقه ندخلها الفرن حوالى تلت ساعه وتخرج لو الحشوه مكسرات نضعها فى شيره ساخنه
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى