تارت بالجبنة والبسطرمة التارت ده طريقته سهلة جداً ومكوناته كلها متوفرة في أي بيت..
المقادير: العجينة: 3 كوب دقيق 2/1 كوب زبدة سايحة 2/1 كوب زيت 2/1 كوب لبن بيضة ذرّة ملح كيس بيكنج باودر ينقص منه ملعقة صغيرة علشان هنستخدمها في الحشو
الحشو: 8/1 كوب جبن موتزاريلا، أو رومي على حسب المتوفّر عندك مثلث روكفور أو نستو 8/1 كيلو بسطرمة زيتون أسود معلقة بيكنج باودر بيضتين كوب زبادي كوب لبن 3 معالق دقيق
الطريقة: أولاً تحضير العجينة: 1- نخلط الزبدة مع البيضة واللبن والزيت وبعدين نضيف عليهم الدقيق شوية شوية، وبعد كده الملح والبيكنج باودر.
2- هاتي الصينية وادهني قاعدتها سمنة ودقيق وبعد كده افردي عليها العجينة.
3- ضعي الصينية في فرن ساخن لمدة 20 دقيقة.
ثانياً تحضير الحشو 1- اضربي جميع مكونات الحشو -ما عدا الزيتون- في الخلاط، وحطّي الحشو فوق العجينة اللي طلّعتيها من الفرن، وبعد كده وزّعي الزيتون على الوش.
2- توضع الصينية في فرن ساخن ونختبر سواها كل شويه بإننا نغرس فيها سكين؛ لو طلعت السكينة من غير ما يكون عليها عجين يبقى كده التارت استوى.. وبالهنا والشفا.
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى