ده نوع خبز طعمه حلو ومسكّر وممكن يتعمل على الفطار أو على العشاء، والخبز ده ممكن يتاكل بارد أو ساخن، وممكن ناكل معاه جبنة أو مربى...
المقادير 3 كوب دقيق 3/4 كوب سكر معلقة كبيرة زبدة بيضة معلقة صغيرة خميرة مذوبة في قليل من الماء الدافئ 3/4 كوب لبن 3 معالق جوز هند مبشور معلقة كبيرة حبهان مطحون زيت للقلي
الطريقة 1- أحضري وعاء غويط واخلطي فيه الدقيق مع السكر وجوز الهند والخميرة والحبهان المطحون، وحطيهم على جنب.
2- أحضري وعاء تاني وامزجي فيه اللبن مع البيض والزبدة، وبعد ما يمتزجوا تماماً مع بعض ابدئي ضيفي الخليط ده على خليط الدقيق اللي عملتيه في الأول بس خلي بالك إنك هتضيفيه بالتدريج وبالراحة، وفي أثناء الإضافة بتقلّبيهم مع بعض علشان يعملوا عجينة متماسكة وناعمة، وبعدين غطّي العجينة دي بقطعة قماشة وسيبيها في مكان دافئ لمدة ساعة علشان تخمر.
3- قسمي العجينة لـ 6 قطع متساوية وافردي كل قطعة على شكل دائرة يكون سمكها حوالي 2 سم، بعد كده قطّعي كل دائرة من اللي عملتيهم أربع أرباع.
4- بعد ما قطعتي العجينة سخّني زيت كتير في طاسة عميقة وبعد ما الزيت يتسخن ابدئي اقلي مثلثات العجين اللي عندك فيه، وقلّبيها كذا مرة لغاية ما تاخد لون ذهبي جميل وتطفو على سطح الزيت، وبعد كده طلّعيها.. وبالهنا والشفا.
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى