المكونات _الحشوة عبارة عن: *2كوب(480مللى)من زبدة الفول السودانى *1/4كوب(75جرام)من الزبدة غير المملحة فى درجة حرارة الغرفة *1/4ملعقة من الملح *1/4ملعقة من سائل الفانيليا *2كوب إلى 2.5كوب(230_300)جرام من السكر المطحون
_غطاء الشيكولاته عبارة عن: *9اوقية(260جرام)من الشيكولاته اى نوع على حسب رغبتك *معلقة(15جرام)زبدة
طريقة الإعداد _هنضع زبدة الفول السودانى فى وعاء حرارى
_ونضع فوقه الزبدة غير المملحة
_ثم نضيف الملح
_ونقلب الخليط بالمعلقه
_ثم ندخلة الميكروييف بضع دقائق والخطوة دى بتجعل الزبده ناعمة جدا مما يسهل اختلاطها بالسكر ولو معنكيش مايكروييف ممكن تضعى الوعاء على حمام مائى لبضع دقائق
_ونخرجها من الميكروييف
_وبتكون سايحه بالشكل ده والمكونات امتزجت جيدا ببعضها
_هنضيف ليها الفانيليا السائله
_ثم نضيف السكر المطحون بالتدريج مع التقليب الجيد
_ونعجن العجينة بتاعتنا باليد عشان نشوف محتاجة سكر كمان ولا لا حتى تتكون عجينه متماسكةونقدر نشكلها
_هنحضر صنية خبيز ونفرشها بورق الزبده
_ونكور العجينه بتاعتنا على شكل كرات قطرها 2.5 سم تقريبا
_وبعد الانتهاء من الكمية هنضعها فى الثلاجه لساعات او حتى طول الليل او ممكن نجمدها فى الفريز حتى تتجمد وده بيبقا اسهل عند غمسها فى الشيكولاته
_هنسيح الشيكولاته مع الزبده على حمام مائى حتى تذوب الشيكولاته والزبده تجعل الشيكولاته ناعمه ولامعه
_وهنقوم بغمس الكرات فى الشيكولاته السايحه ووضعها فى الصينية مرة اخرى وممكن رش فول سودانى مجروش على الوش وبعد الانتهاء من الكمية هنضعها فى الثلاجه حتى تتجمد الشيكولاته
_يمكن حفظها فى الثلاجة لمدة اسبوعين وممكن ايضا حفظها فى الفريزر
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى