_عند خبز الكيكه الاسفنجيه فى صنية رقيقة ولفها بحشوة كريمة تسمى عند الامريكان جيللى رول وعند الانجليز سويسرول اما الفرنسين فيسمونها رولاد ايا كان المسمى المهم نعرف ننفذها
_فى الوصفه دى هنحشى الرول بكريمة التوت وممكن نحشيها باى حاجه زى جاناش الشيكولاته او الكاستر او حتى طبقه رقيقه من المربى او اى حشوه تحبيها
_هنشغل الفرن عند درجة حرارة 450 درجة فهرنهايت(230 درجة سيليزيه) _هندهن صينية رقيقه 43×30 سم بالزيت او السمن او اى مادة دهنيه ونغطيها بورق الزبده ثم ندهنها مرة اخرى ماده دهنيه ونرشه بالدقيق
_بينما البيض باردا هنفصل بيضتين البياض عن الصفار ونضع كل جزء فى وعاء مستقل _هنضيف للصفار البيضتين المتبقين كاملتين + 20جرام صفار البيض _هنخطى اوعيه البيض بالنايلون ونتركها حتى تاخد درجة حرارة الغرفه هتاخد حوالى نصف ساعه _فى وعاء اخر هنخلط الدقيق بنشا الذرة
_هنضع صفار البيض والبيض الكامل مع 100جرام من السكر فى الميكسر وهنخفقها على السرعه العاليه لمدة 5 دقائق او حتى يصبح سميكا واصفر فاتح ورقيق
_ثم هنضيف الفانيليا ونخلطها
_هننخل نصف الدقيق على البيض ونقلب بخفه وبسرعه حتى يختفى الدقيق ولا نزود فى التقليب ثم نكرر مع باقى الدقيق
_فى وعاء اخر نظيف هنخفق بياض البيض حتى يصبح مثل الرغاوى
_هنضيف للبياض كريم التارتار ونستمر فى الخفق حتى تتكون رؤؤس لينه
_هنضيف ملعقة السكر المتبقيه ونستمر فى الخفق حتى ىتتكون رؤوس صلبه ثابته
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى