خدي الاسرار دي وتمتعي بالرز باللبن الي ناس كتيييييييييير بتحبه غير انه سهل واقتصادي وصحي
يالا بينا
مع اللبن استخدمي علبة قشطة لو مش عندك هاتي بودرة الكريم شانتيه ظرف واحد وضيفيها مع اللبن وتمتعي بالطعم اللذيذ الغني
عاوزة الرز بلبن يكون مشبع بطعم جوز الهند خدي الفكرة السهلة دي هاتي اللبن وضيفي عليه نصف كوب من جوز الهند ولو عاوزة الطعم يكون مركز اكتر ضيفي كوب جوز الهند واتركيه يغلي على النار جيدا وبعدين صفيه من جوز الهند وابدئي استخدميه لعمل الرز بلبن بالطريقة العادية
عشان يكون الرز بلبن زي بتاع برة بالظبط اتعلمتها من ***** انك تسلقي الرز كويس وبعدين تصفيه وماتستخدميش المية الي سلقتيه فيها... وتحطيه في اللبن المغلي وتكملي كالمعتاااااااااد
جربو والنتيجة باذن الله مضمووووووووووونة
الفكرة هي
تجنبا لتسوس الارز
حبيباتي السوس من الحاجات الخطيرة الي المفروض اننا نتجنبها في الارز والبقوليات لانه بيفرز مادة غير صحية على الاكل وما تروحش بالغسيل للاسف
عشان كدة لتجنب السوس في الرز لو عندك كمية كبيرة وعاوزة تخزنيها انك تضيفي عليه كوب من الملح الابيض الخشن
وان شاء الله ما فيش ولا سوسة تهوب للرز بتاعك ويفضل صحي وجميل وطبعا في الغسيل كل الملح هايروح ومايكونشي له اثر........ افكار مطبخية
عشان تكون لقمة القاضي مدورة ومقرمشة
اعملي الخميرة قبلها بيوم او على الاقل 5 ساعات بانك تضيفي كوب دقيق مع كمية الخميرة مع ملعقة سكر مع ماء وتعجنيها وتتركيها فترة التخمير وبعد ما تعدي الفترة دي تاخديها وتضيفي عليها بقية المكونات وتعجنيها عادي وبعدين تتركيها كمان ساعة تخمير ودي فكرة الشيف حسن والشيف احمد القاضي وبتطلع تحفة عن تجربة
عشان تكون لقمة القاضي مقرمشة من برة وطرية من جوة ضيفي عليها نصف كوب نشا على مقادير عجينتك العادية وخلي النار تكون هادية وانتي بتقليها عشان تاخد وقت في التسوية وتكون مقرمشة
عشان يكون الشربات بتاعها وبتاع الحلويات الشرقية عموما طعمه مميز وزي الي الحلويات بتاع برة ضيفي عليها نصف كوب من عصير برتقال على الشربات وقللي كمية العصير دي من كمية المية الي بتضيفيها على السكر
افكار مطبخية
لو لا قدر الله شاط منك الرز ما تزعليش قدر الله وماشاء فعل بسرعة هاتي حلة الرز وحطيها في حلة اكبر مليانة مية وبكدة المية دي هاتمتص كل ريحة الشياط من الرز باذن الله
لو بتعملي كبسة وعاوزة الرز يكون ابيض تماما ضيفي عليه ربع كوب حليب او ملعقتين من الحليب المركز في مرحلة التسوية الاخيرة يعني قبل ماتنزليه من على النار ب5 دقايق هايخليه ناصع البياض وطعمه شهي
عشان يكون طعم الباشميل خيالي وانتي بتحمري الدقيق ضيفي عليه ربع ملعقة قرفة صغيرة جدا ولما يستوي تماما ضيفي عليه ملعقتين قشطة ولو مش عندك يبقى جبنة كيري ولو مش عندك يبقى جبنة رومي ولو مش عندك بردو ولا يهمك اعمليه من غيرها وهو من ايدك الحلوة هايطلع روعة
فكرة سهلة واستخداماتها كتير برش قشرالبرتقال مميز في الكيكات وفي كثير من الاكلات وممكن يضاف مبشور البرتقال لخلطةالمشاوي للدجاج يعطي نفس طعم دجاج (الطازج)احضريالبرتقال اغسليه جيدا للتخلص من أي آثار للأتربة اوالكيماوياتوابشري بهدوء طبقة القشرة الخارجية وعندما يتكون عندك كميةمناسبة ضعي عليها ملعقة سكروسخني فرن البوتجاز لمدة 10 دقايق ثم طفي الفرن وحطي فيه البرش بتاعالبرتقال ده مدة 10 دقايق عشان يجف وبعدين يخرج من الفرن ويترك في الهواء حتىتتأكدي أنه بقي جافتماما احتفظي بهذه الكمية في علبة محكمة وتمتعي برائحة البرتقالالمنعشة واللذيذة في أكلاتك
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى