البراونيز بالشيكولاتة و التوت الأحمر على طريقة مروة الشافعى
المقادير : 115 جرام من شيكولاتة المطبخ ... بتتباع فى محلات مستلزمات الحلويات أو السوبرماركتس الكبيرة. نص كباية زبدة ... نص كباية سكر بودر.. 2 بيضة .... معلقة صغيرة من الفانيليا السايلة. .. 3/4 كوباية من الدقيق و ربع معلقة صغيرة من الملح .. التوبينج : علبة توت أحمر ...أو ممكن كراميل. ... 90 جرام من شيكولاتة جالاكسي سادة ... 80 ملى من كريمة الخفق للحلويات. .. معلقة كبيرة زبدة ..... و بس خلاص
هنسيح الشيكولاتة بتاعت المطبخ فهنحط عليها نص كباية الزبدة و نحطها على حمام مائى على النار.
بتبتدى تسييح قلبى فيها. ...
بعد ما ساحت خلاص حطى عليها بقى السكر البودر و قلبى جامد بالمضرب السلك اليدوي. .
حطى عليهم اول بيضة و كملى ضرب. ...
و البيضة التانية و اضربى تانى كويس. ...
و معلقة صغيرة من الفانيليا السايلة. ..و هتلاقيها بتتباع فى محلات مستلزمات الحلويات أو سوبرماركت سعودى. ..و قلبى ...
عنوان المشاركة: Re: البراونيز بالشيكولاتة و التوت الأحمر على طريقة مروة الشافعى
مرسل: الأربعاء فبراير 08, 2017 10:06 pm
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
حطى الملح على الدقيق ....
و ضيفية على الشيكولاتة العملناها.....و قلبيهم فى بعض...
هيبقى شكل الخليط كدة
هاتى بقى صينية و ادهنيها زبدة و الصينية تكون مربعة و لو عوزة سمك البراونيز عالى يبقى خالى الصينية صغيرة. .. و حطى الخليط. .و وزعية كويس و دخلية الفرن سخن على درجة 180 من 20 إلى 25 دقيقة بس و اختربية استوى ولا لأ بخلة أسنان و طلعية يبرد خالص ....
دة شكلة بعد ما طلعت من الفرن
هنعمل التوبينج بقى: الهوة الشوكليت جاناش ... الشيكولاتة جالاكسي 90 جرام يعنى 2 شيكولاتة كاملة و معاهم مكعبين زى الصورة يعنى 14 مكعب من شيكولاتة جالاكسي السادة. ... و عليها كريمة خفق 80 ملى يعنى تقريبا ربع كباية و معلقة كمان عليهم بس ... و معلقة كبيرة من الزبدة ...
حطيهم على بعض و سيحيهم بردوا فى حمام مائى على النار لغاية ميسيحوا و يتجانسوا. ..
هيبقى عامل كدة و هو دة الشوكليت جاناش البيتحط على التورت و الجاتوا و الدونتس و البتيفور و اى حاجة ... و خلى بالك اختيارك لنوع الشيكولاتة هو الهيخلى طعمة حلو أو وحش و جالاكسي معاة تحفة
بعد ما البراونيز استوت طلعتها من الصينية و حطتها فى طبق و بالسكينة قطعت الأطراف علشان يبقى شكلة حلو ... و حطيت عليها من فوق طبقة من التوت الأحمر. . Raspberry
التوت الأحمر دة كان متبقي عندى من وصفة التشيز كيك بيتباع فى السوبرماركتس الكبيرة. . و شكل العلبة متصور مع المقادير فى أول صورة. .. ممكن تحطى بدالة كراميل. .. و وصفتى للكراميل هتلاقوها فى الصفحة هنا
و عليهم بقى الشوكليت جاناش
قطعيها مكعبات. ...
تجنن بجد و طعمها أحلى من اى براونيز ممكن تكليها برة. ...مش قادرة اقلك جميلة ازاى مع التوت الأحمر
يم يم .... اعملى معاها كابتشينو و اقعدى فى البلكونة و اسمعى الراديو فيروز مثلا و تخيلى نفسك خرجتى و روحتى كافية دلعى نفسك انتى شقيانة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى