صينية البطاطس بالدجاج والكريمة ، صينيه البطاطس بالفراخ
المقادير
كيلو بطاطس
نصف كيلو فراخ مخلى صدور و أفخاذ
نصف كيلو مشروم شرائح
واحد ونصف كوب بسلة
2 كوب كريمة طهى
1 كوب حليب
1 بصلة جوليان (شرائح رفيعة )
1 فص ثوم مفروم ناعم
ملح – فلفل أسود – كمون – جوزة الطيب – زعتر
2 بيضة مخفوقة
طريقة التحضير
هنسلق البطاطس فى ماء مملح ثم تقشر وتهرس جيدا وتتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب
ونمزجها مع البيض المخفوق حتى تصبح ناعمة تماما ثم تترك جانبا
ملحوظة : هنترك البطاطس لتبرد تماما قبل مزجها بالبيض المخفوق حتى لا يطهى البيض بحرارة البطاطس
هنشوح البصل مع شرائح الدجاج فى قليل من الزيت
ثم نضيف شرائح المشروم وتشوح لمدة 5 دقائق أخرى ثم نضيف الثوم والتوابل ويشوح
ثم هنضيف الحليب والكريمة ومكعب المرقة ونتركها تغلى لمدة 5 دقائق ثم نضيف البسلة وتقلب جيدا
ثم يصب المزيج فى قالب فرن يصلح للتقديم ويساوى جيدا ثم نضع كمية البطاطس المهروسة على أى شكل جمالي ترغبي فيه
ثم يدخل الفرن ويترك لـمدة 25 دقيقة
بالهنا والشفاء
لا اله الا الله محمد رسول الله