إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: لازانيا بالفراخ والسبانخ على طريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة
مرسل: الخميس مارس 21, 2019 10:38 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

لازانيا بالفراخ والسبانخ على طريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة



بسم الله الرحمن الرحيم

لازانيا بالفراخ والسبانخ على طريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة

صورة

المقادير

* مكرونة لازانيا بتتباع فى السوبر ماركت شرايح عريضة والعلبة فيها كتيير بتعملى منها كذا صينية

* نص كيلو أوراك فراخ مخلية من العظم وممكن تستخدمى صدور الفراخ عادى خالص بس الأوراك بتكون أسهل وأسرع فى التسوية وبتبقى اطرى

* مشروم يفضل فريش وممكن معلب والمعلب لازم تصفيه من المية ونشطفه قبل ما نستخدمه

* كيس سبانج يفضل طازة ولو مفيش يبقى مجمد ونعصفيه كويس من ميته الناتجه عن التفريز

* كريمة طبخ المراعى وانا استخدمت للمقدار ده علبتين صغيرين

* بصلاية كبيرة

* جبنة شيدر شرائح او اى جبنة عندك براحتك

* جبنة موتزاريلا باندا

صورة

هنقطع الفراخ مكعبات

صورة

طاسة سخنة على النار وشوحى البصلاية والمشروم فى حبة زيت يخدو بس لون خفيف وياسلام لو فصين ثوم متقطع شرائح

صورة

ننزل بالفراخ علشان تتشوح معاهم وتنزل ميتها وتشربها تانى ويستوى الخليط كله مع بعضه

صورة

بعد ما الفراخ خدت لون حلو وإتشوحت واستوت هنحط السبانخ المعصورة ونقلبهم كويس

صورة

وعليهم علبتين كريمة الطهى وقلبيهم كويس ورشه ملح وفلفل وجوزة الطيب ودى اختيارى .. يادوب يغلو غلوة واطفى عليها خلاص وشيليها على جنب

صورة

ده شكلها خلاص خلصت

صورة

هنحضر البشاميل وده عملناه قبل كده بالتفصيل وهتلاقو الخطوات هنا

صورة

المكرونة بقا فيه ناس ما بتسلقهاش وده صح برضه خصوصا لو نوع جيد ورفيع ممكن متحتاجيش تسلقيها بس لازم نزود جواها البشاميل ويكون سايل علشان هو اللى هيسويها
وكمان بتاخد وقت ف الفرن اطول شويه من اللى بنسلقها على طول
انا بقا سلقتها علشان انجز وقت وهيا فى الفرن وتيقى كل حاجه مستوية ويدوب بس تبقلل وتاخد وش وخلاص
اسلقيها بقا فى اى حاجه حلة او طاسة غويطة وحطى مع المية ملح ومعلقة زيت وخليكى متابعاها بالتقليب علشان متلزقش فى بعضها

صورة

بنطلعها فى مية ساقعه من الثلاجه علشان برضه متلزقش فى بعضها

صورة

كده خلاص اتسلقت ودايما خلى سليق اللازانيا اخر خطوة علشان تستعمليها على طول ومتسيبيهاش تلزق
ولو اتبقى لازانيا مسلوقة بنحطها عادى فى الثلاجه بس بنعمل فاصل بين كل واحدة والتانية بكيس بلاستيك وممكن نحفظها فى الفريزر لو مش هنعيد استخدامها على طول

صورة

نبتدى بقا نرص طبقات اللازانيا

صورة

اول حاجه ندهن الصينية بمعلقة زيت ونحط كبشة باشاميل ونرص او طبقة من اللازانيا

صورة

وفوقيها حشوة الفراخ بالسبانخ

صورة

ورشة جبنة موتزاريلا

صورة

هنرص طبقة من شرائح الجبنة الشيدر او اى نوع جبنة متوفرة عندك عادى

صورة

ونحط باشاميل

صورة

ثم هنكرر الخطوات تانى مكرونه ثم فراخ ثم الجبنة والاخر طبقة من المكرونة

صورة

ونحط باقى البشاميل ورشة جبنة موزاريلا وندخلها الفرن يادوب تاخد ربع او تلت ساعة وبعد كدا هنحطها تحت الشواية تاخد وش وبس كده

صورة

طبعا دسمة جدا بس فيها كل حاجه بروتين وخضار ونشويات يعنى وجبة متكاملة وتغيير عن المعتاد

صورة

صورة

صورة

الريحة خطيرة والطعم تحفة والسبانخ مستخبية اهى الاطفال هيحبوها

صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 

أقرا ايضا
الحمام الكداب بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
فوتوتشينى بصوص ألفريدو من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات المصورة
فراخ بلدى محشية رز بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
الرز المحمر الصينى او اليابانى بطريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة
ناجتس الفراخ اللذيذ فى البيت مع مروة الشافعى بالخطوات
الكفتة المشوية بطعم و ريحة الفحم بالخطوات المصورة من مطبخ مروى الشافعى
صينية الفراخ بالرز إختراع من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات
الفراخ المقرمشة بطريقة النصف سلقة من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات
النجرسكو _ صينية المكرونة بالفراخ على طريقة مروى الشافعى
طريقة عمل البوفتيك بالصور والخطوات من مطبخ مروة الشافعى

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo