إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: فراخ بلدى محشية رز بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
مرسل: الأربعاء مارس 20, 2019 9:48 am 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

فراخ بلدى محشية رز بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى






بسم الله الرحمن الرحيم

فراخ بلدى محشية رز بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى

صورة

صورة

هنجيب فرخة بلدى ولازم بلدى وزنها تقريبا حوالى كيلو أو كيلو و 100 جرام

هنغسلها كويس جدا من جوه ومن برة بالدقيق والليمون وبصوابعك فتحى مابين الجلد واللحم لغاية الزور وبراحة علشان منقطعش الجلد زى فكرة الحمام المحشى بالظبط

صورة

وننقع كوباية من الرز المصرى فى ماية مغلية لمدة نص ساعة

صورة

هنصفى الرز من الماية ونحط فوقه بصلاية مقطعة ملح وفلفل وملعقة كبيرة من السمن

صورة

هنقلب الخليط السابق كويس وممكن ندوق الخليط لتظبيط الملح

صورة

هنحشى الفرخة بالخليط من جوه وكمان مابين اللحم والجلد لغاية الزور ولكن منكبسهاش قوى علشان متفكش مننا فى التسوية

صورة

بعد ما نحشيها هنكتف رجليها زى الصورة ومش محتاجين نخيط الزور ولا من تحت لانها اول ماهتنزل الشوربة الجلد بتاعها هيقفل على الرز ومش هيطلع منها

صورة

حلة بقا فيها ماية بتغلى ونحط فيها بصلاية وطمطماية وجزراية وحبهان و ورق لورى وملح وفلفل وننزل الفرخة فى الماية ونقفل عليها ربع ساعة على نار عالية ثم نتركها لمدة نصف ساعه على نار هادية خالص .. بمعنى ان الفرخة هتستوى كليا فى ساعة الا ربع ان شاء الله

صورة

صورة

هنطلعها على طول من الشوربة بعد ماتستوى لاننا لو سبناها هتتهرى من سخونية الشوربة تمام كده

صورة

صورة

نسبها تهدى شوية وممكن تتاكل كده من غير تحمير

صورة

هنجيب ملعقة صلصلة وملعقة زيت وزعتر وندهن الفرخة كلها وندخلها الفرن على صينية مفروشة ورق فويل لغاية ما تاخد لون

صورة

صورة

اهى متقطعة والرز جواها مستوى واللهم صلى على النبى

صورة

صورة

وبالهنا والشفا
صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ مشاركة واحده ] 

أقرا ايضا
الحمام الكداب بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
فوتوتشينى بصوص ألفريدو من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات المصورة
كور بطاطس مهروسة محشية جبنة موتزاريلا و لحمة مفرومة من مطبخ مروة الشافعى
أحلى فراخ مشوية ممكن تأكلها من مطبخ مروة الشافعى وسر التتبيلة
لازانيا بالفراخ والسبانخ على طريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة
الرز المحمر الصينى او اليابانى بطريقة مروة الشافعى بالخطوات المصورة
الكفتة المشوية بطعم و ريحة الفحم بالخطوات المصورة من مطبخ مروى الشافعى
صينية الفراخ بالرز إختراع من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات
الفراخ المقرمشة بطريقة النصف سلقة من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات
فراخ تكا كباب مشوية على الطريقة الهندى من مطبخ مروى الشافعى

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo