بيض أومليت بالجبن والسبانخ ده طبق بيض مش عادي لأن فيه كل العناصر الغذائية، يعني ممكن نعتبره وجبة كاملة لوحده...
المقادير
4 بيضات 1/4 كوب جبن شيدر مبشور كوب من أوراق السبانخ 2/3 كوب من الفلفل الأحمر المقطع قطعاً صغيرة 2 كوب بصل مقطع قطعاً صغيرة 1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود معلقة بقدونس مفروم قليل من الزبدة أو الزيت على حسب الرغبة قليل من الملح قليل من الفلفل الأحمر المطحون معلقة خل تفاح
الطريقة
1- اخلطي الفلفل الأحمر المقطع مع الخل والبصل والفلفل الأسود في وعاء غويط وسيبيهم شوية.
2- هاتي طاسة تيفال وحطي فيها الزبدة وبعدين حطي الطاسة على نار متوسطة.
3- في وعاء تاني حطي البيض مع البقدونس والملح والفلفل الأحمر المطحون واضربيهم بالمضرب الكهربي على سرعة متوسطة لغاية ما كل المكونات تختلط ببعضها وتبقى عاملة زي الزبدة، وبعد كده ضيفي باقي المكونات عليه.
4- صبي البيض في الطاسة وسيبيه على نار متوسطة من غير تقليب لمدة 4 أو 5 دقايق لغاية ما البيض يستقر، وقبل ما البيض يستوي تماماً رشي الجبنة وطبعاً الطبق ده لازم يتاكل سخن.. وبالهنا والشفا
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى