عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:35 pm
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
انزلى علية باللبن الدافى. .و اعجنى.
بعد ما اتلمت معاكى العجينة حطى الملح و اعجنى تانى. .
نزلى العجينة على الرخامة و اعجنى فيها كويس مش أقل من 10 دقايق. .. عوزنها طرية جدااا
حطيها فى بولة مدهونة زيت خفيف و غطيها و سبيها تخمر ساعة أو ساعة و نص لغاية ما يتضاعف حجمها.
عقبال ما العجينة تخمر هنحضر حشو العجوة طاسة على النار حطيت فيها 3 معالق كبار من العجوة .اشتريت العجوة من السوبرماركت. .. حطيت عليها 3 معالق كبار مية و سبت العجوة تسيح مع المية
و بعد كدة حطيت معلقة زبدة صغيرة و تقلبية و خلاص كدة تمام حشو العجوة بالطريقة دى ينفع فى أى حاجة. . كحك أو منين أو قراقيش أو قرص أو معمول هتكون تحفة و طرية و تجنن
عنوان المشاركة: Re: الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
مرسل: الخميس مارس 30, 2017 10:48 pm
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
خلصت الكمية كلها رصيها فى صينية الفرن و سبيها تخمر تانى تقريبا نص ساعة و بعد كدة حضرى طبق فية بيضة و عليها معلقة لبن و نقطتين من الخل و اضربيهم علشان ندهن بيهم وش الباتية .. الخل هيضيع الزفارة من البيض
ادهنى الباتية بالبيض و رشى بقى عليهم سمسم أو حبة البركة أو جبنة مبشورة مثلا
فى فرن سخن على درجة 180 دخلى الصوانى تقريبا 25 دقيقة فى الرف الفى النص و تبعية اول ما تلاقى الباتية من تحت اخد لون يبقى استوى افتحى علية الشواية من فوق علشان ياخد لون خفيف .
خلاص الله اول ما يطلع بقى رشى علية مية ببخاخ أو بأطراف صوبعك على الباتية كلوا و غطية بفوطة نظيفة 10 دقايق بس.
يجنن أحلى طريقة للباتية رهيب و بنفس العجينة دى اعملى أحلى كرواسون مورق خطير
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى