إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 6 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:00 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة



بسم الله الرحمن الرحيم

طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة

صورة

صورة

صورة
........

مكونات عجينة السينابون ::
نص كباية لبن
2 كوب دقيق
ربع كباية سكر
تلت كوباية زبدة
بيضة
معلقة و ربع خميرة فورية
رشة ملح
..... بس خلاص

صورة

........

اللبن يكون دافى و علية السكر و قلبيهم كويس

صورة

........

حطى عليهم الخميرة و غطيها و حطيها فى مكان دافى 10 دقايق تخمر

صورة

........

بعد ما الخميرة اتخمرت دة شكلها

صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:15 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

حطى عليها بقى البيضة و الملح و الزبدة ..و ممكن تحطى فانيليا كمان

صورة


قلبيهم كويس اوى مع بعض

صورة

حطى عليها بقى الدقيق بالتدريج و قلبى

صورة

اخلطيهم كويس مع بعض هتلاقيها بتلزق شوية دة الصح

صورة

على الرخامة رشى دقيق و حطى العجينة و هى ملزقة كدة و لميها بأيدك و اعجنى فيها مش هتبقى بتلزق خالص ...

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:26 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

اعجنيها كويس لغاية متكون طرية اوى معاكى و مبتلزقش

صورة

صورة

كدة لمت خلاص سبيها ترتاح و تتخمر تقريبا ساعة أو اكتر .... لما يضاعف حجمها و تنفش

صورة

هحضر بقى الحشو ..... كباية سكر بنى ... و طبعا معندكيش سكر بنى عادى جدااا و انا كمان معنديش .. هاتى السكر الأبيض و حطى علية معلقة كبيرة عسل اسود و قلبية كويس هيبقى سكر بنى أن شاء الله .. و علية معلقتين من القرفة و معلقة كاكاو خام "اختيارى

صورة

دة شكل الحشو جاهز ..

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:30 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

العجينة خلاص خمرت افردى بقى ورق زبدة علشان متلزقش منك على الرخامة و رشى شوية دقيق و نزلى العجينة

صورة

افرديها بأيدك على شكل مستطيل

صورة

و افرديها بالنشابة كويس

صورة

و متنسيش عوزنها مستطيلة

صورة

بعد ما اتفردت ادهنيها بالزبدة بدرجة حرارة الغرفة

صورة

و حطى عليها بقى الحشو و افردية

صورة

و لفى بقى العجين براحة على شكل رول

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:47 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

كدة تمام

صورة

صورة

بخيط قوى عندك و هنقطع السينابون علشان الخيط بيقطعها بشكل نظيف و مظبوط و حلو لاكن السكينة بتبوظ شكلة و دى تركة مهمة علشان تحفظ على شكل السينابون

صورة

اقطعى الرول الأول من النص علشان يكون أسهل

و اعملى كدة زى الصورة

صورة

خلاص اتقطع هاتى بقى صينية و ادهنيها زبدة و حطى عليها السينابون و سيبى مسافة بسيطة ما بين كل واحدة و غطيها و سبيها تتخمر تانى تقريبا ساعة و هيتضاعف حجمها و السينابون كلهم هيلزقوا فى بعض

صورة

كدة بعد ما خمرت هى جاهزة دخليها الفرن على درجة 350 او أعلى درجة فى الفرن تقريبا 10 دقايق و طلعيها علشان نحطلها كريمة

صورة

بعد ما فات 10 دقايق عليها فى الفرن طلعيها و حطى عليها كريمة خفق على الوش و دخليها تانى الفرن تكمل تسوية تقريبا 10 دقايق كمان لغاية ما تاخد اللون الذهبى

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:53 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

هنحضر بقى التوبينج اللى هيتحط عليها من فوق .... 8 مكعب جبنة كيرى .... كوباية سكر بودر ... ربع كباية زبدة بدرجة حرارة الغرفة. ...معلقة صغيرة فانيليا. ...و رشة ملح ....

صورة

حطى الجبنة مع الزبدة و الفانيليا و رشة ملح قلبيهم على بعض كويس اوى

صورة

اهرسيهم فى بعض

صورة

حطى عليهم السكر البودر و كملى تقليب كويس

صورة

حطى عليهم معلقتين تلاتة كبار من اللبن و كملى تقليب

صورة

دة شكلة جاهز اول ما يطلع السينابون من الفرن حطى منة عليها

صورة

حطى علية كدة من فوق ....

صورة

بس خلاص

صورة

صورة

صورة

صورة

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 6 مشاركة ] 

أقرا ايضا
تشيز كيك على البارد بالتوت الأحمر من مطبخ مروة الشافعى بالخطوات المصورة
تورتة شوكولاته وفراولة جبارة بالخطوات المصورة من مطبخ مروة الشافعى
أسهل و اسرع و أنجح طريقة لكيك شيكولاتة من مطبخ مروى الشافعى
طريقة عمل السينابون بالصور
خطوات ومقادير بلح الشام بالصور من مطبخ مروى الشافعى
كيك الايس كريم بطريقة سهلة جدا من مطبخ مروى الشافعى
تارت الليمون بالخطوات المصورة
كعك الزواج المكسيكى بالخطوات المصورة
كوكيز أو بسكويت إم أند إمز M&M's Cookies بالخطوات المصورة
موس الشوكولاتة (Chocolate Mousse) بالخطوات المصورة

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo