2كوب(260جرام)من دقيق متعدد الاغراض 1 1/4 بيكنج صودا 1/4 ملعقة ملح 3/4كوب (370جرام)زبدة فى درجة حرارة الغرفه 2/3كوب (130جرام)سكر سنترفيش 2/3كوب(140جرا)من السكر الاسمر بيضه كبيرة صفار بيضه كبيره 1 1/2 ملعقة سائل الفانيليا كوب(200جرام)من حبات إم أند إمز
............. الخطوات
_هنشعل الفرن عند درجة حرارة 350درجة فهرنهايت(177درجة سيليزيه) _هنبطن صنيتين خبيز بورق الزبده
_فى وعاء كبير هنخلط الدقيق والملح والبيكنج صودا
_فى وعاء الخلاط الكهربائى هنضرب الزبده مع السكر لمدة 2_3 دقائق حتى تصبح هشه وفاتحه اللون
_هنضيف البيض وصفار البيض الى الزبده ونستمر فى الضرب حتى يمتزج الخليط ثم نضيف الفانيليا ونخلطها بالعجينه
_هنضيف الدقيق الى الخلط ونخلطه حتى يختفى وسط العجينه(اذا كانت العجينه ناعمة هنغطيها ونضعها فى الثلاجه لمدة 30_60 دقيقه او حتى تصبح جامده)
_باستخدام ملعقة الايسكريم او باستخدام ملعقتين طعام هنعمل كور من العجينه ونضعها على ورق الزبده وناخد بالنا نسيب مسافه كافيه بين كل كرة والاخرى عشان هتفرش جامد بعد الخبيز
_هنبطط الكور باليد بحيث قطرها يبقا 6.5سم تقريبا ونغطيها بالإم أند إمز ونغرسها بلطف فى قلب العجينه
_هنخبزها لمده 14_17دقيقة ستصبح لونها بنى ذهبى وهتكون جمدت من الاطراف بس هتكون طريه شويه من النص بس هتنشف لما تبرد
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى