6 ثمرات تفاح مقشرة ومقطعة لشرائح نصف لتر عصير توت "متوافر في السوبر ماركت" سكر
الطريقة
1- ضعي التفاح وعصير التوت في وعاء، وحطي عليهم كمية من الماء بحيث تغطي التفاح الموجود في الوعاء، وضعيهم على النار وسيبيهم لغاية ما يغلوا.
2- بعد ما المكونات تغلي على النار، قللي النار شوية، وسيبيهم على النار لمدة 10 دقائق أو لغاية لما تحسي إن التفاح استوى، وفي الوقت ده أحضري معلقة خشبية وابدئي اهرسي التفاح كويس جداً، واستمري على كده لغاية ما تلاقي بقى عندك خليط سميك متجانس.
3- ارفعي الخليط من على النار، وصفيه باستخدام المصفاة في إناء آخر، وممكن تستخدمي المعلقة الخشبية في إنك تضغطي على بواقي الخليط الموجودة على المصفاة علشان تنزل كل العصير اللي فيها.
4- دوبي فيه كمية من السكر على حسب الطعم اللي إنتِ عايزاه، وبعد كده حطي العصير في الثلاجة وسيبيه لغاية ما يبرد، وعند التقديم صبيه في كاسات العصير وممكن تزينيها بفراولة أو توت.. وبالهنا والشفا.
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى