قائمة المنتديات » مطبخ لهلوبه » حلويات لهلوبه
فطيرة زبدة الفول السودانى - تارت زبدة الفول السودانى - تارت زبدة الفول السودانى مغطاه بالشيكولاته - تارت حلو - تارت حادق - حلويات غربية - حلويات شرقيه - حلويات لهلوبه بسم الله الرحمن الرحيمفطيرة زبدة الفول السودانى مغطاه بالشيكولاته والمكسراتالمكونات(مكونات قاعدة الشيكولاته)1.5كوب(150جرام)ويفر الشيكولاته المفتت او بسكوت اوريو المفتت2ملعقة(30جرام)سكر سنترفيش6ملعقة(85جرام)زبدة غير مملحة سايحه.......(مكونات الحشو)8 أوقيات(227جرام)جبنة كريمة فى درجة حرارة الغرفه1كوب(240مللى)زبدة فول سودانى1كوب(115جرام)سكر بودرة2ملعقة فانيليا1/2كوب(120مللى)كريمة خفق ثقيلة........(مكونات جاناش الشيكولاته)4 أوقية (120جرام)شيكولاته مقطعه قطع صغيرة1/4كوب(60مللى)كريمة خفق ثقيلة1ملعقة(13جرام)زبدة غير مالحة مقطعه قطع صغيرة.......للتزيينمكسرات او فول سودانى .............................................................................طريقة التحضير_هنشعل الفرن عند 350درجة فهرنهايت(177 درجة سيليزية)_هنحضر صينية بيركس مقاس 23 سم_هنخلط فتات الويفر مع السكر والزبدة السايحه_هنضغط الخليط فى الصينية باستخدام الايد فى قاع وجوانب الصينية_هنضعها فى الفرن لمدة 8_10دقائق او حتى تجمد_هنخرجها من الفرن ونتركها لتبرد..........يتبع ان شاء الله
دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف
_تحضير الحشوة_فى الكيتشن ماشين هنخلط كريمة الجبن مع زبدة الفول السودانى حتى يمتزجا جيدا وينعم الخليط_ هنضيف الفانيليا_ثم هنضيف السكر للخليط ونخلطه جيدا_فى وعاء مستقل هنضرب الكريمة ..............يتبع ان شاء الله
_باستخدام سباتيولا هنخلط الكريمة مع مزيج الجبنة وزبدة الفول السودانى_هنضع الخليط فوق قاعدة الشيكولاته_ونساوى السطح_هنغطيها ثم نضعها فى الثلاجة لمدة3_4 ساعات حتى تتجمد..............تحضير الجاناش_هنسيح الشيكولاته مع الزبدة والكريمة فى على حمام مائى_هنتركها تبرد قليلا .........يتبع ان شاء الله
_هنصب الجاناش فوق الفطيرة_ونساوى السطح_ونزينه بالمكسرات_تغطى وتوضع فى الثلاجه لساعات او حتى طول الليل وتصلح لمدة اسبوع اذا تم حفظها فى الثلاجه_وتقطع وتقدم وبالهنا والشفا.............دى بعض تطبيقات جمعتها لكم للاستفاده
اهلا بكى اسيل نورتى المنتدى والله انا كنت لسه بعمل فى الموضوع ولسه كنت برفع الصور وانتى رديتى قبل ما اكملاتمنى تشوفى الموضوع تانى وتستمتعى بالمقاديروبالهنا والشفا ياقمر