عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:26 pm
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
اعجنيها كويس لغاية متكون طرية اوى معاكى و مبتلزقش
كدة لمت خلاص سبيها ترتاح و تتخمر تقريبا ساعة أو اكتر .... لما يضاعف حجمها و تنفش
هحضر بقى الحشو ..... كباية سكر بنى ... و طبعا معندكيش سكر بنى عادى جدااا و انا كمان معنديش .. هاتى السكر الأبيض و حطى علية معلقة كبيرة عسل اسود و قلبية كويس هيبقى سكر بنى أن شاء الله .. و علية معلقتين من القرفة و معلقة كاكاو خام "اختيارى
عنوان المشاركة: Re: طريقة مروى الشافعى لعمل السينابون الخطير بالخطوات المصورة
مرسل: الأربعاء يناير 18, 2017 9:47 pm
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
كدة تمام
بخيط قوى عندك و هنقطع السينابون علشان الخيط بيقطعها بشكل نظيف و مظبوط و حلو لاكن السكينة بتبوظ شكلة و دى تركة مهمة علشان تحفظ على شكل السينابون
اقطعى الرول الأول من النص علشان يكون أسهل
و اعملى كدة زى الصورة
خلاص اتقطع هاتى بقى صينية و ادهنيها زبدة و حطى عليها السينابون و سيبى مسافة بسيطة ما بين كل واحدة و غطيها و سبيها تتخمر تانى تقريبا ساعة و هيتضاعف حجمها و السينابون كلهم هيلزقوا فى بعض
كدة بعد ما خمرت هى جاهزة دخليها الفرن على درجة 350 او أعلى درجة فى الفرن تقريبا 10 دقايق و طلعيها علشان نحطلها كريمة
بعد ما فات 10 دقايق عليها فى الفرن طلعيها و حطى عليها كريمة خفق على الوش و دخليها تانى الفرن تكمل تسوية تقريبا 10 دقايق كمان لغاية ما تاخد اللون الذهبى
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى