إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 3 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور
مرسل: السبت يناير 28, 2017 9:33 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور



بسم الله الرحمن الرحيم

الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور

صورة

صورة

المقادير :
كوبيتين من الدقيق. .
معلقة صغيرة ملح...
تقريبا كوباية من المية الدافية ممكن تقل شوية أو تزيد حسب نوع الدقيق. ..
و بس خلاص

صورة

حطى الملح على الدقيق و انزلى بالمية الدافية واحدة واحدة علشان متكترش المية منك و لمى العجينة

صورة

المفروض تتلم العجينة و تكون ماسكة نفسها و ميلة شوية أنها تكون بتلزق خفيف مش تكون ناشفة

صورة

اعجنى بقى شوية بتاع 4 دقايق مثلا

صورة

عوزنها طرية جداا و ناعمة ....

صورة

غطيها و سبيها ترتاح مش أقل من ساعة. ..

صورة






دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور
مرسل: السبت يناير 28, 2017 9:37 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

بعد ما أرتاحت قطعيها بقى خمس قطع أو ستة برحتك. و اعمليهم كور ....

صورة

شوية زيت و امسحى عليهم من فوق ...

صورة

حطى زيت على الرخامة و خدى واحدة من كور العجين و افرديها بأيدك و يكون فيها زيت بردوا. ..

صورة

افردى اكتر بالنشابة. ... و العجينة الناجحة تبقى بتتفرد بسهولة من غير ما تكش منك و تبقى زى الاستك. .

صورة

ارفعى بصوبعك حروف العجين و دخلى الهوا و رفعيها براحة ....

صورة

احشيها اى حاجة هتنفع. .. انا حشتها لحمة مفرومة معصجة و فلفل أخضر و أحمر و جبنة شيدر ....

صورة

طبقى الفطيرة زى الصور. .

صورة

صورة

صورة

بعد ما اطبقت كدة تبقى جاهزة

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: الفطير باللحمة على البوتجاز من مطبخ مروة الشافعى الطريقة بالتفصيل و الصور
مرسل: السبت يناير 28, 2017 9:41 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

طاسة تيفال أو صينية فرن بس من على البوتجاز من فوق ادهنيها زيت خفيف علشان نسوى الفطير. ...

صورة

حطى الفطير و على نار متوسطة لهادية و سبيها تستوى و شوفيها اول ما تاخد لون اقلبيها الوش التانى

صورة

قلبتها على الوش التانى

صورة

و بس خلاص جميلة جدااا بجد و سهلة اوى اوى و تنفع للعشا و كمان للمدرسة و ممكن فى الغدا كمان .. و تتحشى فراخ أو بسطرمة أو سجق أو كبدة فراخ أو بيض أو جبنة أو تونة أو خضار مشكل مع الجبنة اى حاجة هتنفع. .جربوهااااااااااااااااا

صورة




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 3 مشاركة ] 

أقرا ايضا
المناقيش من مطبخى مروى الشافعى بالجبنة و الزعتر الناشف الطريقة بالتفصيل و الصور
الباتية المورق بحشو العجوة و الجبنة من مطبخ مروة الشافعى بالصور
عجينة البيتزا و البيتزا كون (القرطاس) من مطبخ مروى الشافعى بالخطوات
الفطير المشلتت على طريقة منال العالم
طريقة عمل الفطير المحشى بالجبن او اللحمة المفرومة بدون فرن
الخبز العروق باللحمة
رافيولي باللّحمة مع صلصة اللّبن الزبادي والنعناع
البيتزا المحشية من مطبخ منال العالم
طريقة عمل عيش باللحم على الطريقة السعودية
طريقة عمل سمبوسك على الطريقة الهندية

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo