إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 2 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: طريقة عمل شيش طاووق الفراخ
مرسل: الأربعاء إبريل 28, 2010 8:17 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:25 pm
مشاركات: 10942
مكان: المنصورة

طريقة عمل شيش طاووق الفراخ



المقادير


  • كيلو وراك فراخ مخلية ومقطعة لمكعبات كبيرة
  • عصير أربع ليمونات
  • ملح وفلفل وزعتر وكاري وبهارات
  • كوب عصير طماطم
  • ثوم مفروم
  • ثمرة بصل مفرومة
  • 2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات
  • 2 ثمرة فلفل أخضر مقطعة مكعبات
  • 2 ثمرة بصل مقطعة مكعبات



الطريقة


1- اخلطي عصير الطماطم مع عصير الليمون والثوم والبصل والملح والفلفل وباقي البهارات كويس، وبعد كده ضيفي على الخلطة دي مكعبات الفراخ.

2- أدخلي الفراخ في الثلاجة، وسيبيها تتبّل لمدة 3 ساعات أو ممكن تعمليها من بالليل وتسيبيها لتاني يوم.

3- بعد كده ابدئي اغرزي كل مكعب من مكعبات الفراخ في الأسياخ وبعده مكعب بصل ومكعب فلفل ومكعب طماطم.

4- استمري على كده لغاية ما تخلّصي كمية الفراخ اللي عندك، وبعد كده رصي الأسياخ دي على صينية، وصبي عليها باقي خلطة البصل والطماطم المتبقية من التتبيلة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي تماماً أو ممكن تشويها على الفحم.

5- بعد ما الفراخ تستوي ابدئي رصّي الأسياخ على أطباق التقديم، وممكن تقدّمي معاها أرز أبيض أو بطاطس محمرة.. وبالهنا والشفا.

خلي بالك:
علشان تحصلي على أحلى طعم وإنتِ بتشويها على الفحم، ممكن بعد ما الفراخ تبدأ تستوي ولونها يتغيّر، ترفعيها من على النار وهي سخنة وتغطسي الأسياخ في تتبيلة البصل والطماطم وبعد كده ترجعيها تاني على الفحم وبكده هتحصلي على طعم تحفة.





لا اله الا الله محمد رسول الله



أعلى
رد مع اقتباس


 عنوان المشاركة: Re: طريقة عمل شيش طاووق الفراخ
مرسل: الخميس إبريل 29, 2010 4:08 pm 
غير متصل
مراقب عام
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة

شكرااااااااا

لوكة وهنجربها بإذن الله




دورة تعلم الكروشيه من البداية وحتى الإحتراف

صورة



أعلى
رد مع اقتباس


إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 2 مشاركة ] 

أقرا ايضا
الارز المبهر مع الفراخ المشوية بطريقة الشيش طاووق من مطبخ مروة الشافعى
طريقة عمل شيش طاووق بحبة البركة
طريقة عمل شيش طاووق بطريقة الشيف شربينى
طريقة عمل الفراخ على الطريقة الصنية
20 طريقة لتتبيل الفراخ واللحمة
دبابيس الفراخ البروستد ، طريقة عمل دبابيس الفراخ البروستد
طريقة عمل رول الفراخ المحشية جبنة و هوت دوج بالصور مع مروى الشافعى
شاورما الفراخ واللحمه على طريقة الشيف نبيل الشرقاوى
الفراخ البانية المزهلة أحلى طريقة للفراخ البانية و تحدى مع مروة الشافعى
شيش طاووق مشوي على الطريقة اللبنانية

تعليمات المشاركة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى
لهلوبه - أعلى

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
ترجم بواسطة phpBBArabia
phpbb_seo