طريقة عمل الفتة ، خطوات عمل فته الاعياد والمناسبات ، فته عيد الفطر ، فتة عيد الاضحى
المقادير
نص كيلو رز
كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون لحم الكتف
ماء ساخن
بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة
2 فص حبهان
ملعقة قرنفل
6 فصوص ثوم مهروس
رغيف خبز محمص
نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب
عود قرفة.
ورقة لاورا
ملح
كوباية كبيرة عصير طماطم
ملعقة كبيرة سمن
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملعقة خل أبيض
الطريقة وسهلة جدا
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هات الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة
وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح
وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي
بعد كده هاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر
وضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة
وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة
بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة
بعد كده هات طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة
لا اله الا الله محمد رسول الله