عنوان المشاركة: Re: أحلى طريقة للكوسا بالبشاميل تحفة على طريقة مروى الشافعى
مرسل: الأربعاء يناير 25, 2017 11:34 am
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
و عملت بشاميل. ..
حطى معلقتين كبار من السمنة و ممكن زبدة و سبيها تسخن شوية ......
حطى عليها 2 معالق كبار من الدقيق ... و قلبيهم كويس اوى ...
لغاية ما الدقيق و السمنة كدة يغلوا و وطى النار خالص ....
حطى عليهم لتر من السائل. .. ممكن يكون كلة لبن أو نص لبن و نص شوربة زى ما تحبى بقى .. و قلبى جااااامد فى نفس الوقت البتحطى فية اللبن علشان الدقيق و السمنة ميكلكعوش و قلبى بعصبية كدة تخيلى أن ابنك أو بنتك عملوا مصيبة و بتزعقى فيهم هيطلع البشاميل زى الفل . ..
النار عليها تبقى متوسطة و قلبي كمان وكمان ربنا يديكى الصحة. ......
حطى عليهم ملح و فلفل و جوز الطيب (اختيارى ) و معلقة كبيرة من جبنة بريزيدون شيدر أو ممكن جبنة رومى مبشورة أو جبنة مثلثات أو شيدر مبشورة برحتك بقى ...... و بردوا قلبى .....
افضلى متبعاها و بتقلبيها لغاية ما البشاميل يعمل بقاليل كدة يبقى استوى الحمد لله. ....
بيكون سمكة خفيف مش تقيل المفروض البشاميل الصح يكون سايل كدة و بيوقع من كل حتة. .. بيكون سمكة أخف من سمك عجين الكيك بشوية .....
عنوان المشاركة: Re: أحلى طريقة للكوسا بالبشاميل تحفة على طريقة مروى الشافعى
مرسل: الأربعاء يناير 25, 2017 11:40 am
مراقب عام
اشترك في: الاثنين إبريل 05, 2010 7:23 pm
مشاركات: 13047
مكان: المنصورة
و علية اللحمة المفرومة
و فوقيهم الكوسا و عليها البشاميل
و رشى من فوق جبنة شيدر مبشورة أو قشطة أو بلاش حاجة خالص عادى .... و دخليها فرن 200 نص ساعة و بعد كدة افتحى عليها الشواية من فوق دقيقة بس تاخد لون جميل
كدة خلصت خلاص ... سهلة اوى اوى اوى اوى اوى اوى
انا بحب اوى الكوسا البشاميل و الكوسا محشى كمان لاكن الكوسا المطبوخة بالصلصة استحالة أكلها معرفش لية مبحبهاش من و انا صغيرة و لا القلقاس كنت طفلة مطلعة عنيهم كنت كيوط اوى و طبعا بخلص طبقى كلة ..و بطلع الأولى فى المدرسة و كدزة ... المهم اعملى جمبها رز و طبق سلطة
لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى