مقادير "الكشري" بطريقة مصرية 100% من مطبخ الشيف حسن من مطبخ قناه MBC Masr
المقادير
40 مل زيت نباتي - 150 جرام بصل برونيز - 15 جرام ثوم اسلليز
500 جرام عدس اسود - 1 ونصف لتر ماء مغلي
5 جرام ملح - 5جرام فلفل
500 جرام ارز مصري - 25 جل زيت نباتي
100 جرام شعرية ذهبي
المكرونة
2 لتر ماء مغلي - 10 مل زيت - 10 جرام ملح
500 جرام مكرونة قلم صغيرة
1502 جرام حمص مسلوق
200 جرام بصل جوليان (ذهبي غامق)
50 جرام دقبق
الصوص الحمر
25 جرام زيت - 50 ثوم قطع - 250 جرام طماطم كوتيه - 20 مل خل ابيض
5 جرام ملح - 5 جرام فلفل - 10 جرام سكر ابيض
شطة زيت
25 مل زيت - 5 جرام فلفل احمر - 50 جرام صلصلة طماطم
صلصلة بيضاء
50 جرام ثوم قطع
50 جرام خل ابيض
50 مل عصير ليمون
10 جرام كومن
5 جرام ملح
5 جرام فلفل
100 مل ماء
طريقة التحضير
قومي بسلق المكرونة في ماء مع قليل من الزيت والملح لمدة 9 دقائق فقط
قومي بتحمير البصل في الزيت حتي يصبح ذهبي فاتح ثم انتشليه من الزيت
قومي بإضافة معلقتين من الزيت والبصل معه وتقطيع الثوم إلى قطع
قومي بإضافة النصف كيلو عدس على الثوم والبصل والزيت
قومي بإضافة الماء المغلي على العدس وتركه من 7-10 دقائق لتسوية العدس ثم قومي بإضافة الأرز بعد تحمير الشعرية قليلاً
قومي بتحضير صوص الكشري
لا اله الا الله محمد رسول الله