قائمة المنتديات » مطبخ لهلوبه » اطباق رئيسية و اكلات سريعة
طريقة عمل الكفتة نشوف المكونات 3 صفار بيض (وحنحتفظ بالبياض فى كيس صغير فى الفريزرممكن نستعمله مع البانيهات أو أى وصفه تانيه عايزة بياض بيض فقط) عدد 2 رغيف فينو وسط منقوعين فى شويه لبن حزمة بقدونس مفرومة ملح –فلفلقرفةبودرة تومبابريكابهارات مشكلهبصله مبشورة ناعمانصف كيلو لحم مفروم ملعقه جزر مبشور ناعماويمكن الإستغناء عنهاحبه بقسماط صغيرين للم عجينه اللحمه بعد فرمها فى الكبه ويمكن الإستغناء عنهالو كانت العجينه ماسكه نفسهاودى صورة المكونات ماعدا الجزر والبقسماط الطريقه يتم خلط الكونات ماعدا اللحمة مع بعضهامع تصفيه العيش الفينو من اللبن( بس المفروض يكون إتشرب بيه كله ) وبعدين نعجن باللحمه ونديها وش عالكبه عشان تكون ناعمهولو العجينه سايبه شويه نحطلها شويه بقسماط ودة شكل العجينه عجينه ناعمه لا تلتصق باليد ونفردها فى الصينيه مقاس 28 وندخلها فى الفرن على الرف الأوسط ودرجة حرارة 200 وطبعا الفرن يكون والع من قبل كدة ونسيبها حوالى ربع ساعة عقبال ما بتخش فى السوا ونحضر الصوصمكونات الصوص:الصوص دة طعمه خطير ممكن تحضيره لوحده ويتحط مع البانيهات أو المشويات لإنه شغال فى الناحيتينوهو طعمه بين الطحينه والزبادى وبيدى إيحاء بطعم المايونيز لوماحطيناش كمون عليه 4 ملاعق طحينه كبار عدد 2 علبه زبادىملعقه كبيرة مسطردةفص توم مهروس ناعما ويمكن الإستعاضة عه ببودرة التومملحكمونليمونه –رشه خل رشه زيت علبتين زبادى ودى صورة بالمكونات ونخلط مكونات الصوص مع بعضها بتعمل صوص تقيل جدا ودة شكله ممكن نخففه بشويه ميه صغيرين خالصودة بيكون شكله ونفرده على الصينيه بعدما بنخرجها من الفرن ونديها رشه زيت على الوش وندخلها تانى يادوب الصوص يجمد شويه نخرجها على طولدى صوره الصينيه بعد الفرن يادوب دخلت فى السوا: دى صوره الصينيه بعد ما فردت صوص الطحينه عليها دى صوره الصينيه بعد ما طلعت من الفرن يادوب الصوص جمد شويه: ونقطعها خرط ودة صورة الطبق النهائى وبالهنا والشفا
لا اله الا الله محمد رسول الله